Gréckokatolícke rodiny sa stretli na púti v Ľutine a v Klokočove

10.06.2006 Sabinov

Ľutina/Klokočov 10. júna (TASR) - Približne 3000 gréckokatolíkov z Prešovskej eparchie a Košického exarchátu prišlo dovedna na dnešné stretnutia rodín a detí...
Ľutina/Klokočov 10. júna (TASR) - Približne 3000 gréckokatolíkov z Prešovskej eparchie a Košického exarchátu prišlo dovedna na dnešné stretnutia rodín a detí, ktoré sa konali na pútnických miestach v Ľutine v okrese Sabinov a Klokočove v Michalovskom okrese.

Prešovský gréckokatolícky biskup Ján Babjak v homílii pripomenul rodičom a najmä deťom, že človek môže stratiť v živote veľa, ale je to nič oproti tomu, ak stratí Ježiša Krista. Zdôraznil, že cirkev je povolaná ohlasovať nemennú pravdu o manželstve a rodine, ktorá je dnes často spochybňovaná.
Košický exarcha vladyka Milan Chautur poukázal na budovanie rodiny na obraz najsvätejšej Trojice, lebo stavaná iba na prirodzených ľudských zväzkoch svoju integritu neudrží.
Pre deti pripravili cirkevní animátori zábavný program, počas ktorého sa rodičia mohli venovať duchovných aktivitám.
Púte v Ľutine a Klokočove boli prípravou gréckokatolíkov na 5. celosvetové stretnutie rodín s pápežom Benediktom XVI. , ktoré bude začiatkom júla v španielskej Valencii.
 

Vyberte región